Product was successfully added to your shopping cart.

Zootropolis - Zootopia Muursticker / Deursticker

Schrijf de eerste review over dit product

Beknopte omschrijving

Zootropolis - Zootopia  Muursticker / Deursticker 60x30cm

 

Details:
-Zootropolis - Zootopia 
-60x30cm stickervel
-Zelfklevend, eenvoudig aan te brengen
-Restloos te verwijderen
-Nat afneembaar


 Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.


 


Zootopia is een grote stad, verdeeld in verschillende wijken waar alle dieren groot en klein, zowel roofdieren als vroegere prooien, in harmonie met elkaar wonen. Judy Hopps is een vrouwelijk konijn dat in een klein dorpje woont waar haar familie al generaties lang wortelen teelt. Ze droomt om bij de politie te gaan en studeert na een moeilijk parcours als eerste af van haar klas op de politieacademie. Nick Wilde is een sluwe vos die zijn brood verdient als kleine oplichter. Wanneer Hopps enkel als parkeerwachter een opdracht krijgt is ze zeer teleurgesteld. Het politiekorps is op zoek naar veertien vermiste inwoners en Hopps kan haar chef zover krijgen dat ze ook op zoek mag naar een vermiste otter, Mr. Otterton. Maar wanneer ze hem niet binnen de 48 uur kan vinden, dient ze haar ontslag te geven.


Judy ziet dat Nick Wilde Otterton een ijsje had verkocht vlak voor hij verdween, en dwingt Wilde haar te helpen. Otterton blijkt te zijn opgehaald door een limousine in opdracht van een maffiabaas: de poolspitsmuis Mr. Big. Deze had echter niks kwaads in de zin maar had de otter nodig voor de bruiloft van zijn dochter. Het blijkt dat Otterton in de auto ineens doordraaide en de chauffeur Manchas (een zwarte jaguar) aanviel. Wanneer Judy en Nick de Manchas willen ondervragen wordt deze ineens ook wild en valt hen aan. Ze alarmeren Chief Bogo maar wanneer deze met versterkingen arriveert blijkt de doorgedraaide Manchas verdwenen. Chief Bogo is woedend voor niets te zijn opgetrommeld en wil Judy direct ontslaan, maar Nick herinnert hem eraan dat ze nog 10 uur de tijd heeft Otterton te vinden. Via camera's die overal langs de weg staan opgesteld weten Judy en Nick te achterhalen dat Manchas ontvoerd is en waar hij naartoe is gebracht.


Burgemeester Lionheart blijkt de vermiste dieren te hebben ontvoerd. Stuk voor stuk zijn het roofdieren die wild zijn geworden, en Lionheart probeert ze tijdig te isoleren en te onderzoeken. Judy en Nick ontmaskeren hem waarop hij wordt gearresteerd en de locoburgemeester, het schaap Dawn Bellwether, tot burgemeester wordt benoemd. Judy praat haar mond op een persconferentie echter voorbij en het gegeven dat roofdieren plotseling 'weer wild worden' zaait angst onder de prooidieren. Roofdieren worden vermeden en gediscrimineerd. Nick is woedend op Judy en zegt de vriendschap op. Teleurgesteld over wat ze in gang heeft gezet neemt Judy ontslag en gaat bij haar ouders op de wortelboerderij werken.


Daar ontdekt Judy dat er giftige bloemen bestaan waarvan het gif dieren volledig doet doordraaien, de 'nachthuiler'. Ze gaat direct terug en weet Nick over te halen haar te helpen de zaken recht te zetten. Ze ondervragen eerst een dief die Judy op het stelen van uien betrapte en die niet uien stal, maar nachthuilerbollen om door te verkopen. De kopers blijken een bende schapen te zijn, die serum uit de bloemen winnen dat met een speciaal injectiepistool aan roofdieren toegediend kan worden, zodat ze wild worden. Judy en Nick weten het bewijsmateriaal te stelen maar op het punt dat ze het aan Dawn Bellwether willen overhandigen, realiseren ze zich dat zij het brein achter de bende is. Door prooidieren tegen roofdieren op te zetten hoopt ze haar eigen macht te versterken en een zondebok te creëren. Ze probeert Judy te doden door Nick met gif te injecteren, maar Judy had de gifcapsules verwisseld en het gif werkt niet. Bovendien hebben ze genoeg belastende verklaringen opgenomen om Dawn Bellwether en de schapen te laten arresteren.


De besmette roofdieren worden genezen met een tegengif en Judy krijgt haar baan bij de politie terug. Enkele maanden later verwelkomt de politie een nieuwe collega: het is Nick Wilde.


 


De film kwam in Amerika uit onder de titel Zootopia en in Europa onder de titel Zootropolis. De filmmuziek werd gecomponeerd door Michael Giacchino en de originele titelsong Try Everything wordt gezongen door Shakira.


 


 

€ 10,95

Beschikbaarheid: Op voorraad